image1 image2 image3 image4 image5


η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Είστε εδώ: Αρχική Χαιρετισμός Εφημερίου

Ιερές Ακολουθίες

Θρησκευτικές Τελετές

Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ

Χαιρετισμός Εφημερίου

 

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας, δεν αποβλέπει μόνο να πληροφορήσει τον ηλεκτρονικό επισκέπτη ,αλλά και να τον ενδυναμώσει πνευματικά στις τρικυμίες της ζωής του.

Ο Θεός δια μέσου των αιώνων απεκάλυπτε το άγιο θέλημα του στο αγαπημένο δημιούργημα του, που είναι ο άνθρωπος, ώστε να τον βοηθήσει να μάθει να προσπαθεί για την μοναδική αλήθεια που είναι ο Χριστός, μέσα από τα ίδια επιτεύγματα του σύγχρονου ανθρώπου.

Ο εξελιγμένος άνθρωπος, ανήσυχος οδοιπόρος βιώνει καθημερινά το ανικανοποίητο.Κινείται ,αναζητεί, εξανλήται, ιδιαίτερα όταν δεν διαθέτει κάποιο προσανατολιστικό >> αστέρι<< παγιδεύεται πνευματικά.

Η Εκκλησία μας με την παιδευτική δυναμική, εξοπλίζει και ταυτόχρονα εμπλουτίζει τον ανήσυχο και ανίσχυρο άνθρωπο προκειμένου να τον κάνει να τολμά, να βηματίζει σε χώρους ποιοτικής ανόρθωσης.

Του προσφέρει πρότυπα ζωής, ανόθευτα που δείχνουν σταθερά την γενικότερη προσωπική μεταμόρφωση του.

Αποκαλύπτει την αλήθεια της ζωής του ανθρώπου και της κοινωνίας του.

Τέτοιες εικόνες της Θείας του παρουσίας είναι και οι άγιοι του Θεού μαζί με τους περικαλλούς οίκους του Θεού της αγίας Εκκλησίας μας, με τις συγκλονιστικές μεταμορφώσεις της δια μέσου των ηλεκτρονικών σελίδων της τελευταίας τεχνολογίας μας.

Μία προσπάθεια ποιμαντικής αγωνίας είναι και αυτή η προσπάθεια της διακονίας μου, γνωρίζοντας τον Ιερό Ναό της ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Βασιλικού που κοσμείται από το 1907 στην πόλη αυτή του δήμου Ληλαντίων Ευβοίας.

Οι φυσικές ομορφιές της Πόλεως μας, που προσθέτονται με τους Ιερούς Ναούς τις και τα Παρεκκλήσια τους, είναι οι πνευματικές τροφές που μας δίνουν δύναμη συνέχειας στον ανθρώπινο αγώνα της ζωής μας για την Θέωση.

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να δώσουμε και σε άλλους επισκέπτες δια μέσου αυτής της ηλεκτρονικής σελίδας, να γευτούν τον πνευματικό πλούτο, που πηγάζει από αυτόν τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Βασιλικού του Δήμου Λήλαντίων κάνοντας τον γνωστό στους περισσοτέρους.

Με τις σκέψεις αυτές, ως μαρτυρική κατάθεση ψυχής παραδίδουμε στους εν Χριστώ αδελφούς μας την ιστοσελίδα αυτή ευχαριστώντας σας για την επίσκεψή Σας και ευχόμαστε να σας συνοδεύουν οι ολόθερμες ευχές, και οι ταπεινές προσευχές μας.

Η ευλογία της Παναγίας μας να είναι σε εσάς και τους οικείους σας.

ΙΕΡΕΥΣ π. ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ