image1 image2 image3 image4 image5


η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Είστε εδώ: Αρχική Νέα - Ανακοινώσεις Υποδοχή της Αγίας Ζώνης

Ιερές Ακολουθίες

Θρησκευτικές Τελετές

Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ

Υποδοχή της Αγίας Ζώνης

Σε κλίμα ανείπωτης χαράς και βαθιάς συγκίνησης αξιωθήκαμε αδελφοί μου να υποδεχτούμε στην πόλη του Βασιλικού την Τίμια Ζώνη της Παναγίας Θεοτόκου μας, από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου και δια χειρός του καθηγούμενου της Μονής, Γέροντος Εφραίμ μετά της συνοδείας του. Πλήθος κόσμου αποτελούμενο από τον Ιερό Κλήρο, τον στρατό, τις πολιτικές αρχές του τόπου μας, τη δημόσια τάξη , πολιτιστικών και όχι μόνο συλλόγων και φυσικά χιλιάδων ευλαβών προσκυνητών, ήμασταν όλοι εκεί σ' αυτό το πρωτόγνωρο ιστορικό γεγονός.
Με απερίγραπτη συγκίνηση, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, παρέλαβε από τον Γέροντα Εφραίμ την Παναγία Τίμια Ζώνηκαι την εναπόθεσε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είχε προετοιμαστεί στο προαύλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου μας.
Ακολούθησε Δοξολογία και Παράκληση από τον Ποιμενάρχη μας, ο οποίος πλαισιωνόταν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιο και από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λεμεσού της Κύπρου κ.κ. Αθανάσιο.
Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης μας έκανε αναφορά στην Υπεραγία Θεοτόκο μας ζητώντας το έλεος και την ευλογία της και ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την αποδοχή της πρόσκλησης του.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα αναρίθμητα θαύματα της Τίμιας Ζώνης της Παναγίας μας καθώς και για τις γυναίκες που είναι δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν και με την κορδέλα μένουν έγκυος.

Υποδοχή της Αγίας Ζώνης

Χαλκίδος Χρυσόστομος: ''Με δάκρυα στα μάτια υποδεχόμαστε την Αγία Ζώνη'' (ΦΩΤΟ)

Λαοθάλασσα στη Χαλκίδα για την Αγία Ζώνη από το Άγιο Όρος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Λαοθάλασσα στη Χαλκίδα για την Αγία Ζώνη από το Άγιο Όρος (βίντεο)